Overlevingsaansteker

Als de mens het vuur niet had ontdekt, waren we waarschijnlijk niet zo ver gekomen als we nu zijn. Deze ontdekking bracht ons in een heel andere categorie wat betreft overleven. En vanaf dat moment heeft vuur altijd deel uitgemaakt van ons leven, in de een of andere vorm. Of het nu gaat om het verwarmen van onze huizen of het aandrijven van onze auto’s, het is essentieel. In een noodsituatie moet je voorkomen dat je onderkoeld raakt door jezelf warm te houden, je eten koken, je zwarte cargo survivalbroek drogen of je kamp verlichten. Hoe dan ook
, het is vrijwel onmogelijk om te overleven zonder vuur te kunnen maken.

Gebruik

Bedenk voordat je een survivalaansteker koopt wat voor situaties zich waarschijnlijk zullen voordoen. Een goede survivalaansteker zal heel snel vuur maken, maar je moet rekening houden met de dingen die dit kunnen voorkomen.

Kwaliteit

In een overlevingssituatie kun je struikelen, vallen, geduwd worden enzovoort. Je weet echt niet wat er kan gebeuren. Daarom moet al je uitrusting duurzaam zijn. Het moet mogelijk zijn om zwaar beschadigd te raken en toch goed te blijven functioneren. Je survivalaansteker moet robuust zijn en zelfs vuur kunnen maken als hij van grote hoogte is gevallen. Je moet ook een aansteker kiezen die tegen een stootje kan. Probeer te kiezen voor een roestvrijstalen aansteker, omdat die zeer slijtvast is en niet zal roesten na een lange gebruiksperiode.

Betrouwbaarheid

Je hebt geen idee hoe het weer zal zijn in een overlevingssituatie. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met sneeuwstormen, tornado’s, extreme overstromingen of slagregens. Je survivalaansteker moet werken wanneer je hem nodig hebt. Er zijn verschillende soorten aanstekers, waarvan sommige beter werken dan andere in specifieke omgevingen. Bijvoorbeeld, een aansteker met lont zal veel beter in staat zijn om vuur te maken bij vriestemperaturen dan andere types. Probeer de beste aansteker voor jouw omgeving/gevaar te kiezen. Als je geen keuze kunt maken, neem dan verschillende soorten mee.

Jetvlam

Bedenk dat een gewone aansteker niet werkt in stromende regen of harde wind, terwijl een survivalaansteker dat wel doet.
Aanstekers met jet flame kunnen heel nuttig zijn in overlevingssituaties. Dit zijn
aanstekers met een vlam die lijkt op die van een fakkelaansteker die een lichtstraal produceert.

Waterbestendigheid

Stel je voor dat regen of een vochtige omgeving je survivalaansteker onbruikbaar maakt? Dat zou een nachtmerrie zijn wanneer je alleen maar de warmte van een vuur wilt. Jij en je rugzak worden vast en zeker nat, dat is onvermijdelijk als je in de wildernis bent. Zelfs in de stad is de kans groot dat je wordt getroffen door een onweersbui of stortbui. Hoe hevig de storm ook is, je moet de regen zo mogelijk vermijden.

Als je dat niet doet, is de kans groot dat je aansteker nat wordt. Survivalaanstekers moeten een waterdichte behuizing hebben die voorkomt dat vocht het apparaat binnendringt. Dit is een
zeer belangrijke overweging bij het kopen van een survivalaansteker.

Gewicht

Aanstekers zijn over het algemeen erg klein. Ze zijn klein genoeg om in je zak te passen en mogen over het algemeen niet te veel wegen. Ze zijn bijna altijd heel compact, tenzij het een baardtrimmer aansteker is. Dat gezegd hebbende, moet je er wel voor zorgen dat je uitrusting niet meer weegt dan nodig is, want dat stapelt zich op.

Hands-free

Een essentiële functie is hands-free ontsteking. In een overlevingssituatie heb je misschien maar één hand om te gebruiken. Er zijn aanstekers met deze geavanceerde handvrije ontsteking waarmee je ze met één hand kunt vasthouden, aansteken en vuur kunt maken.

Windbestendigheid

Je hebt vast wel eens een roker in een hoekje zien kruipen met zijn handen om zijn sigaret tegen de wind te beschermen terwijl hij hem probeert aan te steken. In een overlevingssituatie wil je geen tijd verspillen met het zoeken naar beschutting om je vuur aan te steken. Kun je je voorstellen dat je een vuur aansteekt in een harde wind en dat je nergens tegen kunt? Dan heb
je een zeer windbestendige stormaansteker nodig die je in alle omstandigheden kunt gebruiken.

De beste brandstoffen

Als je je aansteker lang wilt blijven gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je je survivalaansteker kunt opladen als het gas op is. Je wilt een navulbare aansteker die je steeds opnieuw kunt gebruiken. Bovendien is het vermeldenswaard dat de kwaliteit van een navulbare aansteker 100 keer beter is. Als je een wegwerpaansteker koopt, lever je in op duurzaamheid en kwaliteit op de lange termijn. Wegwerpaanstekers zijn goedkope aanstekers die je koopt, gebruikt en dan weggooit. Je kunt ze niet navullen, anders zouden de grote bedrijven die ze verkopen geen geld verdienen. Natuurlijk heeft het kopen van een paar goedkope aanstekers geen invloed op je banksaldo op de korte termijn, maar op de lange termijn verlies je geld. Zie hoe een wegwerpaansteker bijvullen.

Bedenk bij het kiezen van een aansteker dat er veel verschillende opties zijn. Laten we
eens kijken naar je keuzes.

De aanstekerbrandstof is heel gemakkelijk te vinden, wat altijd een pluspunt is voor survivalisten.

Dan heb je de gasaanstekers. Butaangas is een organische verbinding die heel vaak wordt gebruikt in stormaanstekers.

Dan zijn er de elektrische boog en plasma-aanstekers. Deze aanstekers hebben geen vlam en gebruiken geen gas of benzine.

Hoe maak je een vuurtje

Aanstekers zijn eenvoudig gereedschap! Wie wil er nou een handleiding lezen over hoe je ze moet gebruiken? Toch is het nuttig om de verschillende mechanismen te begrijpen en te weten hoe ze te gebruiken. De aansteker kan voor warmte zorgen, maar je hebt materialen nodig die lijken op tondel, droge bladeren, dennenhout of boomschors. Vervolgens heb je aanmaakhout nodig – takken, droog gras, katoen, veren, twijgen of stokken. Vervolgens heb je grote stukken nodig, zoals boomstammen. Als de grond nat is, moet je wat stokken nemen en een soort platform bouwen om je vuur te maken. Dit zorgt voor een luchtruimte onder de bouwmaterialen van het vuur. Hierdoor zal het vuur veel sneller vlam vatten. Nu kun je beginnen met het vuur maken door je tondel aan te steken. Laat het uitharden en zodra de vlammen beginnen te groeien, kun je beginnen met het langzaam toevoegen van aanmaakhout. Het vuur zal beginnen te groeien en je kunt langzaam je houtblokken toevoegen.

Het is een beetje een truc! Zorg ervoor dat je vertrouwd raakt met de verschillende technieken om vuur te maken.

Vuurkit

Allereerst hebben we de Kit, een van mijn favorieten. Technisch gezien is het geen aansteker, maar een vuurkit. Je kunt er
echter in korte tijd buiten een vuurtje mee maken.


<input type=”number” id=”quantity_65e0bb08aa363″ class=”i

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *