Een fles wijn openen met een eenvoudige aansteker

We hebben allemaal wel eens een fles wijn zonder kurkentrekker gehad. Weinig dingen zijn zo frustrerend als wijn hebben en niet kunnen ontkurken. Je kunt de ‘sla de fles in je schoen tegen de muur’-methode proberen (waar iedereen wel eens van heeft gehoord, maar weinigen die het hebben zien werken) en het risico lopen dat de fles breekt. Of misschien ben je liever een uur bezig om de kurk eruit te krijgen als een demente hamster.

Tankfully er is een andere oplossing. Neem gewoon een aansteker en verwijder de kurk uit de fles met een minimum aan gedoe, geknoei of tijdverspilling. Zo doe je het als volgt:

  • Verwijder eerst de dressing zodat je de kurk in de hals van de fles kunt zien.
  • Na de volgende stap neem je je aansteker en zet je de vlam op de fles, rond de kurk.
  • Verwarm de lucht onder de kurk zodat deze uitzet en de kurk omhoog en naar buiten duwt.

Draai de fles verder zodat de vlam alle gebieden onder de kurk bereikt. Na ongeveer een minuut zou je moeten zien dat de kurk begint te bewegen.

De kurk begint eruit te komen!

  • En ondanks al dit werk met de aansteker wordt de temperatuur van de wijn niet beïnvloed.
  • Raak het glas niet onmiddellijk na het verwarmen aan, want het zal waarschijnlijk heet zijn, zelfs als de vloeistof erin dat niet is.

Nou, als dat niet de ultieme life hack is, dan weet ik het ook niet meer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *